venerdì 14 dicembre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ОТНОВО ЗА МАЙКИТЕ И БАБИТЕ

Моят блог е посветен на семействата в които има деца със заболяването Детска церебрална парализа и синдрома на Даун.
ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА В СЕМЕЙСТВОТО!
За силният дух,любовта,вярата,трудолюбието които ни трябва,за да вървим напред.

Днес ще пиша за обстановката в семейството.За кой ли път ще повторя...забравете сълзите.Те не ви дават да мислите светло,и пречат на доброто да се приближи до вас.Особенно за децата с епилепсия.Видях баби със сълзи на очи,майки също.От моят тридесет и шест годишен опит, който споделям с вас,съм разбрала,че малките крачки,които дъщеря ми е правила напред,са в периоди,когато в семейството сме постигали пълен синхрон и съгласие.Грижила съм се за болна със синдрома на Даун.Най-малкото сътресение ,спор или повишаване на тон,водеше до неспокоен сън.Ако усетеше,че някой от родителите ѝ се чувства зле или някакъв по- специфичен проблем е възникнал,не спеше по цяла нощ, съпроводено с агресия,крясъци и плач.Особено,когато има епилептични припадъци  отрицателни емоции са забранени.  .Писах го в предишен постинг,пиша го и сега.Забравете сълзите пред нашите болни.
Бабите ,които видях по телевизията,трябва да знаят,ще най- лошото лекарство,което пречи на внуците им е  тъга.Най доброто,което биха им дали са...обичта,усмивката,положителните мисли,вярата,че нещата вървят към добро. Винаги да са готови да отменят децата си в грижата за внуците.Да им дават време да си отдъхнат,да се обичат,да поръчат на щъркела братче или сестриче,да се почувстват млади,да съберат сили за бъдещето,което е пред тях.
Моето послание днес.Забравете сълзите,пуснете СЛЪНЦЕТО В ОЧИТЕ СИ,ЗА ДА Е ЛЕКО И НА БОЛНИТЕ,ТЕ ИМАТ НУЖДА САМО ОТ ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ И ЧУВСТВА.
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ  СЕ РАЗБОЛЯВАТ ПОВЕЧЕ.
ОСОБЕННО ТОВА ВАЖИ  ЗА ЕПИЛЕПСИЯТА
Благодаря,че бяхте с мен
Обичам ви!
Димка

Nessun commento:

Posta un commento