domenica 25 novembre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ОБЛЕКЛО И ГРИЖИ ПРЕЗ МЪГЛИВИТЕ И СТУДЕНИ ДНИ


Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.
Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни трябват,за да продължим напред.



Може би има такъв постинг,но искам отново да акцентирам върху облеклото в мъглата и студените утрини.Няма проблем,ако болните ни деца са малко по - облечени,отколкото са техните връстници.Не защото аз мисля така.Повечето от нашите болни са със спастика,Слабо оросяване,студени крайници какво да се прави.Съобразяваме се със даденостите и се мъчим да неутрализираме с повече грижи.Аз например под панталона сега слагам чорапогашник от пан без петички .Този тип чорапогащници се обуват по- лесно.Чорапите пък са плътни от тези с пластика на петите, за които казват, че топлят по-вече.  Aз нося такива през студените зимни дни и  установявам,че е вярно.Панталоните са трико,кардирани.Когато се връща вечер от дневният център,обикновено е с топли крака.Ортопедичните обувки са зимно изпълнение.
Тук ще отворя една скоба за обувките.
В Италия преди ги даваха за една година.Сега е за година и половина.Обосновават се с това,че има изписана  инвалидна количка,което означава,че не ходи през цялото време .
Както и да е ,проблемът е ,че през тези 18 месеца,се сменят всички годишни времена по един или два пъти.Тогава, по- добре зимно изпълнение.Краката ще са  винаги топли и сухи.
Трябва да сте сигурни,че децата са облечени топло.Бих препоръчала на моите братя и сестри по сътба да не експериментират.Обличайте децата си винаги по- топло отколкото сте вие и здравите ви деца.Те са винаги по- чувствителни на настинка.Една температура или неразположение при тях преминава по-тежко.Не е ново за вас,че нощем  -в зимните месеци е добре да спят обути Не е бабешка история или прищявка.При спастика,краката винаги трябва да са топли.Това облекчава нашите болни.
Може би са елементарни съвети,но в нашето ежедневие всичко е важно.Съобразявайки се с дребните неща,предотвратяваме големи неприятности.
Ако за семействата със здрави деца това е вярно,за нас е много по-вече.
Благодаря,че сме заедно и може би  мъничко ви помагам.
С обич.
Димка

Nessun commento:

Posta un commento