venerdì 26 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ГРИЖИ ЗА МЛАДЕЖИТЕ

Здравейте,отново съм аз - Димка
Днес искам да пиша за грижите с които е натоварен персоналът на дневният център за нашите деца.
Моето послание е към хората съпричастни към заболяването ДЦП родители,близки,болни. Много бих се радвала,ако допринеса нещо и за хората, за които това е работа-моето уважение и разбиране към трудностите с които се сблъзкват ежедневно.Благодаря от сърце на всички.
В дневният център работят 10-12 души персонал,които пряко се занимават с младежите.Работят на две смени-сутрин и следобед,като по обяд се застъпват,за да ги нахранят.
Всеки ден в дома има около 12 до 15 младежи.Има двама или трима от тях, които всичките 5 дни в седмицата са там.
Останалите ходят 2,3,или 4 пъти седмично,като това се определя от личният им асистент и ръководството на дневният център.При всеки новопостъпил, се започва от 2 дни седмично.
Простата аритметика показва, че във всеки момент на деня ,за всеки двама,рядко трима -персонално се грижи един работник .Понеже почти цялата вътрешност е остъклена,се упражнява непрекъснат визуален контрол.При смяна на персонала, всеки предава на колегата си часовете в които е посетена за последен път тоалетна,смяната на дамски превръзки,памперси,някакви особености в поведението,въобще това си е закон.Когато постъпи нов младеж,майката поне 3 дни ходи с него по цял ден,за да види персонала, как се обслужва болния,какви реакции има,какви навици са му създадени и върху какво може да се работи за да върви към подобрение.
Основно се работи върху създаване на автономност-да пият вода сами, да се хранят сами, да съобщават за естествените си нужди и т.н.
Представянето на младежа в дневният център става лично от личният му асистент, придружен от майката или друг най близък роднина или попечител.

Благодаря ви, ако сте прочели моят блог и ако съм ви помогнала.
С уважение и обич!
Димка

Nessun commento:

Posta un commento