domenica 28 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НИЕ МАЙКИТЕ

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.
Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни 
трябват,за да продължим напред.


слънце

Днес искам да пиша за нас майките на деца с детска церебрална парализа в по -тежка форма.каквато е и моята дъщеря.
болно дете

От момента,когато разберем за заболяването, трябва да сме готови да приемем факта, че от този момент на татък започваме да живеем едновременно два живота -нашият и на нашето дете.
Отговорността е винаги двойна НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ И СВИКНЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН,АЛТЕРНАТИВА НЯМАТЕ!!!!
Ако ви се спи, трябва да приготвите за спане първо детето си, гладни ли сте,значи и то усеща глат и първо трябва да нахраните него.Почувствате ли жажда,първо сипете на него да пие,защото ако пиете първо вие,може да забравите да му дадете.

mamma e bambino

Студено ли ви е,облечете първо него,защото те не се движат като нас и винаги са със студени ръце и крака ...и заради спастиката разбира се.
Когато ще свършите нещо, непременно им говорете, разкажете им подробно всичко,те разбират и повечето са с чудесна памет и много емоционални и по този начин ,ще им доставите радост.С жестове и с грейнали очички те ще ви благодарят.
в кухнята


Не оставайте в къщи след майчинството.Ако имате родители на пенсионна възраст,нека ви помагат.Може би ще наемете жена която да ви помага.Не е задължително да работите на пълен работен ден,може би няколко часа.Сега в ерата на интернет, може би има и работа от дома ви.
donna lavora



РАЗБЕРЕТЕ И ЗАПОМНЕТЕ,РАБОТАТА ВИ ТРЯБВА ОСВЕН ЗА ДА ПОМАГАТЕ НА СЕМЕЙНИЯТ БЮДЖЕТ И ЗАТОВА ДА ВИЖДАТЕ РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТРУДА СИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ.
Нашите деца особено в първите години напредват много бавно,което ни води до отчаяние,депресии,плачове,а това е най-страшният враг в семейството и любовта ви.
Удавлетворението от успеха, усмивката,ведрото настроение,безграничното търпение са вашите жалони в семейното гнездо.
Не се предавайте.Аз се научих да върша най- малко две неща на веднъж.С навлизането на памперсите дойде края на неспиращата пералня,разните чудесии в кухненското обзавеждане не са за пренебрегване.
casa


Щом аз го мога,ще го можете и вие.Едно здраво дете някак си много бързо напуска семейното огнище, а това ще е винаги до вас.Те умеят, те са заредени с толкова много обич и добра енергия,че никога няма да ви оставят да се чувствате стари и болни.
Благодаря че бяхте с мен.
Лека вечер!
Димка


Nessun commento:

Posta un commento