domenica 28 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.

Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни 
трябват,за да продължим напред.


Промених малко облика на моят блог,като искам да оставя повече място за специалнзираните съвети и умения,които ще побликувам от интернет.
Искам в няколко постинга да споделя някои мои " открития",които ми помагат-надявам се да помогнат и на вас при" връзването на семейният месечен бюджет"Няма да подреждам или систематизирам нещата,просто ще пиша за това,което реша, че ще е полезно и за вас.Част от съветите,ще са и за пестене на време,защото за нас с деца с ДЦП е важно.
хляб
Днес ще ви разкажа,как се справям с хляба наш насъщни.Ако всички правят като мен,току виж, че хлебозаводите в България фалирали,но не вярвам всички да хукнат да следват примера ми.
Хляба го меся аз.След различни варианти които изпробвах, най удачен се оказа следният:



тесто

В събота или неделя замесвам тесто от два килограма брашно.Във водата с която го замесвам слагам едно или две яйца, мая -едно кубче,прясно и кисело мляко по малко, сол 1 пълна супена лъжица, 1 равна супена лъжица захар ,ако съм изкисвала сирене,за да не е много солено,прибавям и тази вода.Слагам и една две лъжици олио или една лъжица зехтин.Общо течността трябва да надвишава литър.Тестото го замесвате на няколко пъти от рядка каша, през по- гъста,през етапа,когато почне да се отделя от стените на съда,до окончателното замесване, когато вече не ви лепне по ръцете.Оставяте го да втаса,и го печете при температура 180 градуса.Слагате го във възможно по- голяма тава, или го печете на два пъти.
След като го извадите,го намазвате с маргарин или го поръсвате с вода и го завивате , за да омекне кората-"да се върне от воденица или да отиде да си обиколи нивата"
Когато изстине добре или на другият ден го нарязвате на парчета ,всеки според вкуса и количеството което се консумира на едно ядене от семейството.За два дни ,количеството го прибирате в хладилника.Останалите парчета, прибрани във фолио, слагате във фризера.На трима души това количество ни стига за седем или осем дни.Ако напровите една простичка сметка, веднага ще останете доволни от плюсовете които ви предлага това мое предложение.
С прибавките които предлагам,хлябът много"насища" и се консумира по- малко, също и не се пълнее толкова. Засичала съм -за три месеца трима души консумираме по около 25 килограма брашно.Приготвен и съхранен по този начин,не се изхвърля дори една трошичка.Пестите пари,енергия, време и ядете вкусен хляб.
Ето два линка,които ми се струват интересни и биха могли с нещо да ви помогнат
www.zdrave.rozali.com/detski-bolesti-zdrave/p11425.html
www.chavdarov-sacer.com/%3Fp%3D66

Nessun commento:

Posta un commento