domenica 28 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ВИДЯХТЕ ЛИ СНОЩИ

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.
Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни 
трябват,за да продължим напред.
Снощи гледах новините по БНТ.Видях репортажа ,показващ майка, която се грижи за своето момче с обич и всеотдайност.Не разбрах дали работи .Не разбрах дали е сама с детето си в трудното ежедневие.Видях едно момче,което се е вкопчило в живота .Видях две прекрасни души,които дори тук -на земята... в България искат да живеят достойно.
1.Искам да поздравя тази жена за ежедневният и героизъм.!
2.Искам отново да се обърна към министерството на господин Найденов,да се преустрои и да създадат тази прословута дейност"Социален асистент"който да синхронизира нуждата от помощ ...с тези -които могат да я предоставят.
3.Работи се само по идеята за преодоляване на стълбището.Има и друг вариант с външен асансьор.Това е повдигаща платформа, обезопасена,....която може да се лепне за балкон или да се разбие някой прозорец,за да стане ...врата.Това съоражение не е толкова скъпо.
4.Тази жена може да се обърне към някоя строителна фирма, където тези платформи са най- често използувани,хем са способни и оторизирани да я монтират.
5.В Италия съм виждала да монтират такива платформи за нуждаещи се инвалиди.
6.Може би някоя от строителните фирми с които би разговаряла,ще и предостави разсрочено плащане.
7.Обикновенно там имат нужда от работна ръка, даже почасово -тогава би могла да преговаря част от парите да върне с труд.
8.Зная, до болка ми е познат проблемът със стълбите,но в моят случай-дъщеря ми може да изкачи стълбите....някак си,но пък не приказва.
9.Отново ролята на социалният асистент-той би поел задачата за смяна на жилището.
10.Ето го и "ДНЕВНИЯТ ЦЕНТЪР"където детето би могло да прекарва целият ден,където биха го обучавали и раздвижвали
11.Сутрин те го вземат от къщи и вечер те го карат обратно с техен превоз,като задължително помагат на близките - да си го приберат в къщи.
12.В такъв случай майката може да работи или даже с предимство да почне работа именно там,защото е с огромен практически опит.
Завършвам,като се обръщам към всички мои читатели, бъдете много добри и внимателни с болните от ДЦП и с техните близки заради страданието и героизма в тяхното ежедневие.
Ако някой познава тази жена лично,нека и предаде моите най-сърдечни пожелания за вяра и любов в живота.Прекланям се пред майчиният героизъм!!!!!
Би могла да се свърже с мен на моят имейл
dimka50.1950@abv.bg или чрез някой от вас мои читатели и приятели!

С обич!
Димка

Nessun commento:

Posta un commento