lunedì 29 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ТОВА Е ВАЖНО

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.

Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни трябват,за да продължим напред.

Пиша за ежедневието,за проблемите,болката и радостта.Искам да спомена всичко-да не пропусна нищо,което би могло да ви потрябва в пълният с изпитание ден на семействата с болен от Детска церебрална парализа.
Писах в предишни постинги за клиника в Пловдив,която се е специализирала в операции на краката и работи съвместно или е клон на такава, в Молдавия.Имаше видео за проходили деца,което е наистина чудесно.
Проблемът е в това,че не само краката трябва да са готови,но и главата.В ПРЕДНИЯТ ПОСТИНГ ПИСАХ ЗА СТРАХА,ПОРОДЕН ОТ НЕ КООРДИНИРАНИТЕ ДВИЖЕНИЯ НА КРАЙНИЦИТЕ.
Не само да се направи операцията.По- важното е дали нашият болен има нагласата и желаниего да ходи.Ако тези две неща не са координирани,е възможно да има обратен ефект.
За себе си все още не мога да реша.
Дъщеря ми въобще не може сама да пази равновесие.Трудно ми е да приема ,че след тридесет и шест години ще проходи.
Не мога да намеря днес линка на тази болница.
Проблемът който искам да засегна днес,да не спираме да лекуваме нашите болни,но предварително,преди всяка стъпка задължително трябва да си отговаряме на въпроса,..Дали това,което е помогнало на А,Б или Ц,е подходящо за нашият болен,дали няма повече да му навреди,отколкото да помогне?
И друго-това,което трябва да свършим днес,да си е за днес,утре е нов ден,със своите предизвикателства.
Това са двете неща,които исках да споделя .
Заболяването Детска церебрална парализа е неизлечимо,но нашите деца,заедно с нас и братята и сестрите си,трябва да живеят редом с нас,и да правим необходимото,за да напредват в своя си,определен от съдбата им коридор.
Благодаря ви за съпричасността.
Бъдете живи и здрави!
Димка- с обич !

Nessun commento:

Posta un commento