venerdì 26 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙСТВАТА НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ

Днес искам да се спра на един кардинален въпрос,за отношенията на младото семейство със семействата на съпругът и съпругата.Един препъни камък за млади и стари.Голяма част от разводите и скандалите са причинени от грешките на едните и на другите.Ако сложите на теглилката едно дете с ДЦП , един последвал стерилитет и накрая осиновяване, картинката става "мътна и кървава".
Обикновено,разказвам случки, за да се помнят по лесно съветите ми.Днес няма да разказвам,защото бих споменала починалите ни родители, които сме обичали и уважавали и сме се грижили за тях до последният им дъх-специално родителите на съпругът ми.

Само с цялата обич която имам в сърцето си, бих посъветвала специално родителите на деца с ДЦП-грижете се за децата си,решавайте всичко само двамата, не се поддавайте на родителските съвети и предложения,колкото и примамливи да са те.
Обичайте и уважавайте родителите си,защото те са ви дарили живота и ако ви се струва,че не са прави,то е защото много ви обичат и биха искали да ви виждат щастливи.

За вашите деца обаче,решавате вие и никой друг.

Като заключение ,не мога да се въздържа да напиша, че видях края на двама възрастни хора,единият от които беше причина да се изостави в дом дете с ДЦП и друг ,който до края на живота си натякваше, че дете с ДЦП не е изоставено.

Уверявам ви ,бяха ужасни и продължителни мъки.

Така,че има човек за какво да се замисли.Желая ви много здраве, разум и дълголетие !

Димка

Nessun commento:

Posta un commento