sabato 27 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ОТКЪДЕ ЗАПОЧВА

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.

Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни 
трябват,за да продължим напред.

слънце





Искам да пиша за това,от къде започват проблемите,за да се стигне до ада.Жестоката статистика в световен мащаб е - на 500 живородени деца, едно е с Детска церебрална парализа или 0.2%.Не е много,би казал някой.Въпрос на гледна точка, ако ти си този 1 от 500 за тебе ,резултата е 100%,нищо, че останалите 499 са здрави.
Първото,което трябва да се направи е да се предотврати възможно ефикасно- зачеването и раждането на такива деца.Науката дава голям брой отговори на въпроса -"ЗАЩО СЕ РАЖДАТ ТАКИВА ДЕЦА?" и част от тези отговори са свързани с физическото и духовно здраве на родителите.В тази логика на мислене,трябва да се правят по пълни тестове на бъдещите новобрачни и при нужда, да бъдат предупреждавани за риска , който носят при създаване на потомство,а решението да се остави на тях самите.


Първите 12 седмици от развитието на ембриона са решаващи. Закъсняло оформяне на части от главата и гръбнака е признак на отклонение . Начинът да се предотврати раждане на увредено дете е аборт.Изследванията се правят с видиозон,което в никакъв случай не уврежда плода.Разбира се няма 100% гаранция,но рискът се намалява значително.


бременност



Последен по ред, е проблемът с нормалното раждане на детето.Предполагам,че вече са забранени в акушеро- геникологичната практика форцепса и вакума, съсипали толкова житейски съдби, включително на дъщеря ми и на цялото ни семейство.




Това не са празни разсаждения,Това са позиции, по които трябва да се пренапишат законите и нормативните актове и както си ги наречат законотворците,но това е необходимо и достатъчно условие за да започне да се прави нещо,за да няма виновни и безнаказаност.
закони


Благодаря ви че бяхте с мен .
Обичам ви!
Димка



пролет

Nessun commento:

Posta un commento