domenica 28 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА МОЯТА ОПОРНА ТОЧКА

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.

Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни 
трябват,за да продължим напред.
Този постинг пиша лично за майките и бащите на деца, родени с детска церебрална парализа, лекарите-педиатри , невролози , физиотераписти и социалните работници, които работят с нашите болни.Това е мое разсъждение, не искам да убеждавам никого ,но моля всички, да помислят върху това,което ще изложа по-нататък.

Разсъжденията ми датират от дълги години, но все не намирах начин да свържа всичко в една непрекъсваща верига от факти,която да ми разкрие същността на заболяването на дъщеря ми.
Ето как започна всичко.Преди двадесетина години, си купих един диск за ДАЛАЙ ЛАМА.Той претиндираше да е документален разказ за живота му.Започваше със стари ленти, където се виждаха монаси, които търсят години наред след смъртта на предишния далай лама къде се е родило момченце,като при раждането се е случило нещо необикновено
Не си спомням колко време беше указано,но точно бе заснета сцената на намирането в едно одалечено село и описание на гърма, който се е чул в момента на раждането.Беше заснето,как монасите вземат детето от родителите, за да го отгледат в подобаващият манастир. Следват сцени от отглеждането на детето и непрекъснато изпитване да се види какво може да познае от обстановката и личните вещи на предшественика си дефакто-80 % от нещата,той вече знаеше.
Филмирани и показани са кадри от детството,юношеството и младостта на ДАЛАЙ ЛАМА.
Тогава приех нещата доста скептично....с едно на ум.
Сега обаче това, че душата носи огромна информация за минал живот е моята опорна точка от която гледам на заболяването ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА.
Ако стъпим на това разсъждение,всичко си идва на място.Всички особености -еднакви за всички болни,те носят от свой минал живот,живян при твърде различни условия от земните.
Проблемът е,че ние въобще не бяхме информирани по тези въпроси...битуваше твърдият материализъм.

За да не утежнявам този постинг,ще продължа в следващият.
С обич и уважение към всички мои читатели!!!!
Димка



Nessun commento:

Posta un commento