martedì 30 ottobre 2012

ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ПРОБЛЕМИ ЛЕГЛОТО

Блогът е посветен на болните от  Детска церебрална парализа и  техните семейства.

Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни трябват,за да продължим напред.


Проблемите никога не свършват.За всички е вярно,но за нашите семействаа в които има болен от Детска церебрална парализа са винаги в повече. Ежедневен е този с леглото.За болните с по-тежка форма е нужно специално обурудвано болнично легло.Не зная дали в България вече ги дават от болниците.Преди не беше така.Леглото може да се придвижва вертикално и съответно да се вдигат и смъкват двата края -за главата и краката.
Изпълненията са два типа механични и ръчни.Леглата се изписват от лекар в отдела“Базова медицина“В този отдел се изписват също инвалидните колички,ортопедичните обувки медицинските проходилки ,надуваемите матраци и памперсите.
Това са нещата до които аз съм опряла.Сигурно има и много други неща - протези,бастуни,патерици,които облекчават тежко болните.За всички има определени срокове на годност.Част от тях се дават само за временно ползване,след което се връщат-независимо от състоянието в което се намират.
Специално за леглата съм чувала,че понякога се плаща определена месечна такса за ползуване, в което обаче не съм убедена.Аз не ползвам специално легло,но в къщата на милосърдието където работя като доброволка-болните от детска церебрална парализа обслужваме на такива легла и е облекчение за нас и за тях.


Не изоставяйте децата си в домове.
Обичта в семейството е най-доброто лекарство за тях.
Пиша за,труда,силният дух, вярата,
надеждата , мъдростта и любовта,които ни трябват,за да продължим напред.


В един предишен постинг изброих качествата,които не бива да имате,за да откриете магазин.Написах го искренно и с най-добри чувства към уважаемите ми читатели.Ако сте отзивчив състрадателен и добър човек,започнете да работите по 
                         
създаването на дневен център към вашата и съседните общини.Ако приятелките ви,които ви правят компания и са безработни са наистина добри и отзивчиви,стават първите ви колежки.Пари по програми винаги се намират.


                      
С желание постоянство и труд,сигурно ще успеете.Така,вие и приятелките ви ще имате работа.Детето ви и много други деца и младежи няма да са вечно затворени в къщи.Ще направите добро дело,което сигурно ще е най-доброто,което ще направите през живота си.

С обич и отговорност!
Димка
Имам друг блог в който пиша на италиански , с адрес www.dimkam.com 
в програмата Блоггер.Част от постингите са на български-близки по съдържание и дори идентични с тези в Диметрия.Други са на италиански,със съдържание за нашите проблеми или неща,пригодени за Италия и света като цяло.
Може би в бъдеще ще пиша в този блог.
Блогът се казва ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА КУРАЖ 
Благодаря ви че бяхте с мен


                               
Надуваемият матрак е практичен за тези болни,които по-голяма част от времето прекарват на легло.Те не запарват .Винаги поддържат постояна температура под тялото и от специфичната им форма се масажира тялото. Не се получават рани .                   
Това е за днес.
С уважение и обич към вас
Димка